Úpravy u manipulovaných vozů koncernu Volkswagen jsou téměř schváleny

24.11.2015 14:01
Vyšetřování skandálu s emisemi bude trvat ještě několik měsíců. Už nyní jsou ale schváleny technické úpravy u téměř všech postižených naftových vozů.
Německý úřad pro motorová vozidla (KBA) schválil technické úpravy u více než 90 procent naftových vozů, u nichž automobilová skupina Volkswagen manipulovala s měřením emisí. U zbylých automobilů Volkswagen dopracuje technické detaily úprav do konce listopadu. Manažerům společnosti to řekl šéf skupiny Matthias Müller. Podle něj budou náklady úprav zhruba 8,5 milionu naftových vozů prodaných v Evropě technicky, fyzicky i finančně zvládnutelné.
KBA schválil úpravy u modelů s motory o objemu 1,6 a 2,0 litru. Volkswagen ještě musí předložit technická řešení pro malé vozy o objemu 1,2 litru, uvedl Müller. Podle něj nebude většina úprav vyžadovat větší práci.
Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí oxidů dusíku. Největší skandál v osmasedmdesátileté historii Volkswagenu již srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu generálního ředitele společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.
Společnost si ze zisku ze třetí čtvrtletí odložila na náklady skandálu 6,7 miliardy eur (přes 180 miliard Kč). Celkové náklady, včetně pokut a vyrovnání žalob, se odhadují na desítky miliard eur.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz